Werkwijze

Uw hond wordt bij u thuis opgehaald. Nadat ook de andere honden zijn opgehaald, rijd ik naar de uitlaatlocatie.

Omdat het aantal plaatsen in de omgeving van Zwolle waar je prettig en veilig honden in groepsverband uit kan en mag laten steeds beperkter wordt en de overige plaatsen steeds drukker bezet worden door collega's, was ik al een tijd op zoek naar een eigen terrein.

Sinds kort heeft Hondsdraf de beschikking over een geheel omheinde speelweide aan een bosrand. Bij elkaar maar liefst 7000m2 speelplezier! Het grote voordeel is dat ik mijn aandacht hier volledig op de honden kan richten en niet meer alert hoef te zijn op vee, wild en passanten. Hierdoor is het mogelijk om de honden een uur lang veilig en onbekommerd te laten snuffelen, rennen en spelen met elkaar. De honden weten elkaar steeds weer te activeren en zorgen er zo voor dat ze zich niet vervelen tijdens de wandeling. Uw hond krijgt onder de wandeling alle aandacht en wordt continue in de gaten gehouden.

Alle uitwerpselen worden verwijderd om het veld schoon te houden.

Ter afwisseling gaan we, mits de groep er geschikt voor is, ook wel naar andere wandelplaatsen. Bijvoorbeeld naar de Agnietenplas, de Wijtmenerplas of het Zwolse bos.

Na de wandeling krijgen de honden water bij de auto. Vervolgens worden de honden weer naar huis gebracht, waar ze eventueel hun eten krijgen.